Practice on castration of piglets in Europe
Visualitza/Obre
Autor/a
Data de publicació
2009-05-12ISSN
1751-7311
Resum
PIGCAS (Attitudes, practices and state of the art regarding piglet castration in Europe) is to our knowledge the first project
that has focused on castration practice across European countries (European Union minus Bulgaria, Malta and Romania,
plus Norway and Switzerland). About 250 million pigs are slaughtered in Europe each year. Of the 125 million male pigs,
approximately 20% are left entire, less than 3% are castrated with anaesthesia and the rest is castrated without anaesthesia.
The study identified large variations in castration procedures, both within and between countries. In females, castration is
very rare, but is practiced without anaesthesia in special breeds/production systems in some of the southern countries.
Tipus de document
Article
Versió del document
Versió publicada
Llengua
Anglès
Matèries (CDU)
663/664 - Aliments i nutrició. Enologia. Olis. Greixos
Pàgines
8
Publicat per
Elsevier
Publicat a
Animal
Citació recomanada
Fredriksen, B., M. Font I Furnols, K. Lundström, W. Migdal, A. Prunier, F.A.M. Tuyttens, and M. Bonneau. 2009. “Practice on Castration of Piglets in Europe.” Animal 3 (11): 1480–1487. doi: 10.1017/s1751731109004674
Número de l'acord de la subvenció
EC/ / /EU/ /
Programa
Qualitat i Tecnologia Alimentària
Aquest element apareix en la col·lecció o col·leccions següent(s)
- ARTICLES CIENTÍFICS [3467]
Excepte que s'indiqui una altra cosa, la llicència de l'ítem es descriu com http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/


