Varietats de blat tou en producció agrària ecològica
Visualitza/Obre
Data de publicació
2025-02-07Resum
Les darreres campanyes s’han avaluat varietats de blat tou d’hivern i primavera, en producció agrària ecològica, a les
comarques interiors de Girona. Entre les que han mostrat els rendiments més elevats es pot fer menció d’ARTUR NICK,
RGT TOCAYO, VALBONA, LG ANCIA, entre d’altres. Per contra, els potencials de producció més baixos s’han obtingut
en les varietats i poblacions antigues XEIXA, MONTJUIC i FLORENCE AURORA. Els blats que han mostrat una major
capacitat de competir amb les herbes han estat FLORENCE AURORA, MONTJUIC i XEIXA, que han presentat una
elevada cobertura del sòl durant l’afillament i una planta més alta. Les varietats més susceptibles a la cendrosa han
estat XEIXA, MONTEMAYOR, SANTAELLA i MONTUIC; mentre que, a rovell bru, RGT TOCAYO. Les que han mostrat un
major pes hectolítric han estat REBELDE i LG MERCURIUS; mentre que, un contingut en proteïna més elevat MONTJUIC
i XEIXA. Per altra banda, els blats tous LG ANCIA, RGT MIKELINO i FLORENCE AURORA es poden considerar millorants.
Tipus de document
Article
Versió del document
Versió publicada
Llengua
Català
Matèries (CDU)
633 - Cultius i produccions
Pàgines
4
Publicat per
Generalitat de Catalunya. Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació
Publicat a
Fitxa Tècnica PAE, 2025, 56, ,
Número de l'acord de la subvenció
GC/ / /CAT/ /
Programa
Cultius Extensius Sostenibles
Enllaç al document relacionat
Citació recomanada
Aquesta citació s'ha generat automàticament.
Aquest element apareix en la col·lecció o col·leccions següent(s)
Drets
CC0 1.0 Universal
Excepte que s'indiqui una altra cosa, la llicència de l'ítem es descriu com http://creativecommons.org/publicdomain/zero/1.0/


