Probiotic microorganisms: 100 years of innovation and efficacy. Modes of action
Visualitza/Obre
Altres autors/es
Data de publicació
2010-09Resum
AbstractArticle StructureFigures and TablesReferences
Benefits from probiotic micro-organisms have been recognised for over 100 years, and as being useful in poultry for 50 years. Fuller (1989) redefined probiotics as ‘a live microbial feed supplement which beneficially affects the host animal by improving its intestinal microbial balance’. Benefits derived from this improved intestinal microbial balance could be reflected in performance or prevention of pathogen colonisation. Probiotic micro-organisms use in poultry production has been widely accepted and new opportunities arose from the 2006 EU ban on antimicrobial growth promoters. The majority of microbial products for compound feeds are made up from a relatively small number of micro-organisms that are normally present in the GI tract. They include non-sporulated bacteria, sporulated bacteria, fungi or yeasts; and presented from single to multi-strain products. A review on the proposed modes of action is presented including recent approaches to quorum sensing interference
Tipus de document
Article
Llengua
Anglès
Matèries (CDU)
63 - Agricultura. Silvicultura. Zootècnia. Caça. Pesca
Paraules clau
Pàgines
26 p.
Publicat per
Cambridge University Press (CUP)
És versió de
Reproducció del document publicat a: http://dx.doi.org/10.1017/S0043933910000474
Citació recomanada
Vilà, B. et al. (2010) "Probiotic microorganisms: 100 years of innovation and efficacy. Modes of action" World's Poultry Science Journal, 66 (3) p. 369-380
Programa
Nutrició Animal
Aquest element apareix en la col·lecció o col·leccions següent(s)
- ARTICLES CIENTÍFICS [3467]
Drets
L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/es/
