Overview of clams packaging systems sustainability
Visualitza/Obre
Autor/a
Data de publicació
2025-05-13ISSN
0924-2244
Resum
This work analyses the protection requirements and options for primary and transportation packaging of shellfish. It considers the properties of materials and the most recent developments and innovations in the arena created by legislation shaping packaging practices and frameworks of circularity and sustainability. A short review of the environmental profiles of typical packaging systems is provided. Fresh clams must be alive when sold, and the shelf-life period is defined based on the time the clams are alive. This product is highly perishable and valued, and losses and waste must be reduced.
Tipus de document
Article
Versió del document
Versió publicada
Llengua
Anglès
Matèries (CDU)
663/664 - Aliments i nutrició. Enologia. Olis. Greixos
Pàgines
11
Publicat per
Elsevier
Publicat a
Trends in Food Science & Technology
Citació recomanada
Carneiro, A., C.B.Goes, I. Mota, R. Ferreira, A. Cruz, B. Marcos, and M. Sivertsvik et al. 2025. “Overview of clams packaging systems sustainability”. Trends in Food Science & Technology, 162: 105080. doi:10.1016/j.tifs.2025.105080.
Programa
Qualitat i Tecnologia Alimentària
Aquest element apareix en la col·lecció o col·leccions següent(s)
- ARTICLES CIENTÍFICS [3467]
Excepte que s'indiqui una altra cosa, la llicència de l'ítem es descriu com http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/


