Resultats de qualitat farratgera de l'experimentació en varietats d'alfals
Autor/a
Fecha de publicación
2025-11-27Resumen
El primer paràmetre de referència per avaluar la qualitat del farratge d’alfals és el contingut de proteïna, fortament condicionat pel material vegetal. En aquest aspecte, la varietat RADIA ha destacat pel seu alt contingut proteic durant els tres primers anys d’assaig, seguida pel grup format per OXXI MAX, AVIA, VICTORIA, RGT SABRINA i TEQUILLA, entre d’altres. Tot i això, aquest paràmetre està molt influenciat pel maneig del cultiu i, especialment, pel moment d’aprofitament.
La resta de paràmetres que defineixen la qualitat del farratge —fibra bruta (FB), fibra àcid detergent (FAD), fibra neutro detergent (FND), contingut de cendres i el valor relatiu farratger (VRF)— depenen principalment del maneig i, sobretot, del grau de maduresa de la planta en el moment de la collita.
Tipo de documento
Artículo
Versión del documento
Versión publicada
Lengua
Catalán
Materias (CDU)
633 - Cultivos y producciones
Páginas
14
Publicado por
IRTA
Publicado en
Butlletí Extensius.cat, 2025, 117, Novembre,
Program
Cultius Extensius Sostenibles
Enlace al documento relacionado
Citación recomendada
Esta citación se ha generado automáticamente.
Este ítem aparece en la(s) siguiente(s) colección(ones)
Excepto si se señala otra cosa, la licencia del ítem se describe como http://creativecommons.org/licenses/by/4.0/


