An insect’s energy bar: the potential role of plant guttation on biological control
Visualitza/Obre
Aquest document conté fitxers embargats fins el dia 06-11-2024
Data de publicació
2023-11-07ISBN
2214-5745
Resum
Plant guttation is an exudation fluid composed of xylem and phloem sap secreted at the margins of leaves of many agricultural crops. Although plant guttation is a widespread phenomenon, its effect on natural enemies remains largely unexplored. A recent study showed that plant guttation can be a reliable nutrient-rich food source for natural enemies, affecting their communities in highbush blueberries. This review highlights the potential role of plant guttation as a food source for natural enemies, with a particular emphasis on its nutritional value, effects on insect communities, and potential use in conservation biological control. We also discuss possible negative implications and conclude with some open questions and future directions for research.
Tipus de document
Article
Versió del document
Versió acceptada
Llengua
English
Matèries (CDU)
632 - Malalties i protecció de les plantes
Pàgines
18
Publicat per
Elsevier
Publicat a
Current Opinion in Insect Science
Citació
Urbaneja‐Bernat, Pablo, Alejandro Tena, Joel González‐Cabrera, and Cesar Rodriguez‐Saona. 2024. “An Insect’s Energy Bar: The Potential Role of Plant Guttation on Biological Control.” Current Opinion in Insect Science 61 (February): 101140–40. doi:10.1016/j.cois.2023.101140.
Número de l'acord de la subvenció
FEDER/ / /EU/ /
Programa
Protecció Vegetal Sostenible
Aquest element apareix en la col·lecció o col·leccions següent(s)
- ARTICLES CIENTÍFICS [2680]
Excepte que s'indiqui una altra cosa, la llicència de l'ítem es descriu com http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/