Avaluació de nou material vegetal de sorgo farratger per millorar la qualitat de farratge davant una situació de canvi climàtic
Visualitza/Obre
Data de publicació
2025-03-27Resum
El sorgo és actualment l’únic cultiu que pot esdevenir una alternativa al farratge de blat de moro davant un escenari d’escassetat d’aigua. Existeix una gran diversitat en les tipologies de sorgo, i s’ha de conèixer molt bé com es pot ajustar cada varietat a les necessitats de les explotacions. Els híbrids de sorgo per pasto en general mostren una major capacitat de rebrot i permeten fer un segon dall més productiu. Les varietats bmr mostren un contingut en lignina menor i una major digestibilitat del farratge. Els aprofitaments precoços aporten un major contingut en proteïna al farratge, i en els més tardans (gra lletós-pastós) augmenta una mica el contingut en midons.
Tipus de document
Article
Versió del document
Versió publicada
Llengua
Català
Matèries (CDU)
633 - Cultius i produccions
Pàgines
4
Publicat per
IRTA
Publicat a
Butlletí Extensius.cat, 2025, 109, Març,
Número de l'acord de la subvenció
GC/PDR 2023-2027/ /CAT/Avaluació de farratges d'estiu anuals alternatius al blat de moro, amb una major tolerància a l'estrès hídric, pre l'alimentació de les vaques de llet/SORGOFAR
Programa
Cultius Extensius Sostenibles
Enllaç al document relacionat
Aquest element apareix en la col·lecció o col·leccions següent(s)
Excepte que s'indiqui una altra cosa, la llicència de l'ítem es descriu com http://creativecommons.org/licenses/by/4.0/


