• La biodiversidad Pallaresa de olivos 

      Ninot, Antonia; Romero, Agustí (Oleo, 2023, 192, Abril, 34-37, 2023-04) Fructicultura
      Durante centurias, la diversidad genética se ha mantenido ampliamente, pero la práctica de la agricultura intensiva de los últimos años ha comportado la progresiva pérdida de recursos genéticos. ...
    • Cocina experimental de aceites del IRTA: primeros resultados de comportamiento de variedades catalanas en diferentes aplicaciones culinarias 

      Jiménez, M.; Romero, A.; Ninot, A.; Hermoso, J. F.; Martí, E.; Casadó, V.; García, A.; Lipan, L. (Almazaras, 2023, 31, 2, 46-52, 2023-04) Fructicultura
      En Cataluna, el IRTA ha localizado y documentado hasta 90 variedades. Los estudios abarcan des de temas botanicos, geneticos, agronomicos, de calidad del aceite hasta estudios de caracterizacion de ...
    • Les denominacions d'Origen Protegides d'oli a Catalunya 

      Romero, Agusti; Ninot, Antònia; García-Pizarro, Ángel (VadeGust, 2023, Març,, 2023-03-28) Fructicultura
      La localització territorial de les varietats, juntament amb la diferència entre sòls i climatologia de cada zona, és el motiu que origina i justifica les cinc DOP catalanes.
    • Efecto de las regulaciones en dos fases sobre la pérdida industrial en almazaras en relación con la humedad de la aceituna ‘Arbequina’ 

      Hermoso, J.F.; Boudebouz, A.; Martí, E.; Garcia, Á.; Mestres, M.; Aceña, L.; Boqué, R.; Ninot, A.; Romero A. (Almazaras, 2023, 32, 3, 16-20, 2023-07-01) Fructicultura
      Durante once campañas (2011-2021) se han caracterizado las regulaciones del proceso de elaboración del aceite de oliva virgen en función de las características de la aceituna en distintas zonas ...
    • La maduració de les olives: el procés 

      Romero, Agusti; Ninot, Antònia (VadeGust, 2023, Novembre,, 2023-11-03) Fructicultura
      Els agricultors donen una gran importància al procés de maduració.
    • El moment òptim de collita per obtenir olis d’oliva verges d’alta qualitat 

      Hermoso, Juan Francisco; Martí, Esteva; Ninot, Antonia; Romero, Agustí (VadeGust,2023,Febrer, ,, 2023-02-28) Fructicultura
      Produir un oli d'oliva verge extra d'alta qualitat és el resultat d'un procés complex en què intervenen multitud de factors
    • Les varietats d'olivera a Catalunya 

      Ninot, Antònia; Romero, Agustí (VadeGust, 2023, Març, ,, 2023-03-16) Fructicultura
      La principal varietat comercial que es cultiva a Catalunya és la varietat ‘Arbequina’, que suposa més del 50% del total de la superfície catalana d’oliver.
    • Les varietats d’olivera al món 

      Ninot, Antònia; Blanco, Marta (VadeGust, 2023, Febrer, ,, 2023-02-20) Fructicultura
      S'estima que a tot el món poden arribar a existir al voltant de 1.200 varietats diferents, amb la particularitat que només es cultiva un petit nombre.