Listando PUBLICACIONS DE TRANSFERÈNCIA DE CONEIXEMENT por autor/a "b3131eee-c881-4a0b-b902-a07407d64e0b"
Mostrando ítems 1-8 de 8
-
La biodiversidad Pallaresa de olivos
Ninot, Antonia; Romero, Agustí (Oleo, 2023, 192, Abril, 34-37, 2023-04) FructiculturaDurante centurias, la diversidad genética se ha mantenido ampliamente, pero la práctica de la agricultura intensiva de los últimos años ha comportado la progresiva pérdida de recursos genéticos. ... -
Cocina experimental de aceites del IRTA: primeros resultados de comportamiento de variedades catalanas en diferentes aplicaciones culinarias
Jiménez, M.; Romero, A.; Ninot, A.; Hermoso, J. F.; Martí, E.; Casadó, V.; García, A.; Lipan, L. (Almazaras, 2023, 31, 2, 46-52, 2023-04) FructiculturaEn Cataluna, el IRTA ha localizado y documentado hasta 90 variedades. Los estudios abarcan des de temas botanicos, geneticos, agronomicos, de calidad del aceite hasta estudios de caracterizacion de ... -
Les denominacions d'Origen Protegides d'oli a Catalunya
Romero, Agusti; Ninot, Antònia; García-Pizarro, Ángel (VadeGust, 2023, Març,, 2023-03-28) FructiculturaLa localització territorial de les varietats, juntament amb la diferència entre sòls i climatologia de cada zona, és el motiu que origina i justifica les cinc DOP catalanes. -
Efecto de las regulaciones en dos fases sobre la pérdida industrial en almazaras en relación con la humedad de la aceituna ‘Arbequina’
Hermoso, J.F.; Boudebouz, A.; Martí, E.; Garcia, Á.; Mestres, M.; Aceña, L.; Boqué, R.; Ninot, A.; Romero A. (Almazaras, 2023, 32, 3, 16-20, 2023-07-01) FructiculturaDurante once campañas (2011-2021) se han caracterizado las regulaciones del proceso de elaboración del aceite de oliva virgen en función de las características de la aceituna en distintas zonas ... -
La maduració de les olives: el procés
Romero, Agusti; Ninot, Antònia (VadeGust, 2023, Novembre,, 2023-11-03) FructiculturaEls agricultors donen una gran importància al procés de maduració. -
El moment òptim de collita per obtenir olis d’oliva verges d’alta qualitat
Hermoso, Juan Francisco; Martí, Esteva; Ninot, Antonia; Romero, Agustí (VadeGust,2023,Febrer, ,, 2023-02-28) FructiculturaProduir un oli d'oliva verge extra d'alta qualitat és el resultat d'un procés complex en què intervenen multitud de factors -
Les varietats d'olivera a Catalunya
Ninot, Antònia; Romero, Agustí (VadeGust, 2023, Març, ,, 2023-03-16) FructiculturaLa principal varietat comercial que es cultiva a Catalunya és la varietat ‘Arbequina’, que suposa més del 50% del total de la superfície catalana d’oliver. -
Les varietats d’olivera al món
Ninot, Antònia; Blanco, Marta (VadeGust, 2023, Febrer, ,, 2023-02-20) FructiculturaS'estima que a tot el món poden arribar a existir al voltant de 1.200 varietats diferents, amb la particularitat que només es cultiva un petit nombre.