Understanding consumers' perceptions towards Iberian pig production and animal welfare
Visualitza/Obre
Autor/a
García-Gudiño, Javier
Perea, José
Font-i-Furnols, Maria
Data de publicació
2020-09-19ISSN
0309-1740
Resum
The Spanish market offers a greater variety of Iberian pork products. The aim of this paper is to determine the perception of consumers of several aspects of Iberian pig production and animal welfare depending on the consumers' characteristics. Consumers from two Spanish regions (n = 403) answered a questionnaire about their beliefs and the importance of pig production, their purchase intentions and their willingness to pay. Consumers were segmented according to their level of knowledge about Iberian pig production. The results of this work indicate that consumers have poor knowledge about Iberian pig production. Even so, consumers show a remarkable preference for Iberian products, especially when the animals are reared freely and in natural conditions, giving great importance to animal welfare. Consumer preferences indicate the importance of emphasizing Iberian traditional pig product characteristics on the label to promote their purchase choices.
Tipus de document
Article
Versió del document
Versió acceptada
Llengua
English
Matèries (CDU)
636 - Explotació i cria d'animals. Cria del bestiar i d'animals domèstics
663/664 - Aliments i nutrició. Enologia. Olis. Greixos
Pàgines
27
Publicat per
Elsevier
Publicat a
Meat Science
Citació
García-Gudiño, Javier, Isabel Blanco-Penedo, Marina Gispert, Albert Brun, José Perea, and Maria Font-i-Furnols. 2021. "Understanding Consumers' Perceptions Towards Iberian Pig Production And Animal Welfare". Meat Science 172: 108317. doi:10.1016/j.meatsci.2020.108317.
Número de l'acord de la subvenció
INIA/Programa Estatal de promoción del talento y su empleabilidad en I+D+I/RTA2013-00063-C03-02/ES/Caracterización y eficiencia de agroecosistemas para una producción de cerdos Ibéricos más sustentable/
Programa
Benestar Animal
Qualitat i Tecnologia Alimentària
Aquest element apareix en la col·lecció o col·leccions següent(s)
- ARTICLES CIENTÍFICS [2831]
Excepte que s'indiqui una altra cosa, la llicència de l'ítem es descriu com http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/