Understanding consumers' perceptions towards Iberian pig production and animal welfare
Autor/a
García-Gudiño, Javier
Perea, José
Font-i-Furnols, Maria
Fecha de publicación
2020-09-19ISSN
0309-1740
Resumen
The Spanish market offers a greater variety of Iberian pork products. The aim of this paper is to determine the perception of consumers of several aspects of Iberian pig production and animal welfare depending on the consumers' characteristics. Consumers from two Spanish regions (n = 403) answered a questionnaire about their beliefs and the importance of pig production, their purchase intentions and their willingness to pay. Consumers were segmented according to their level of knowledge about Iberian pig production. The results of this work indicate that consumers have poor knowledge about Iberian pig production. Even so, consumers show a remarkable preference for Iberian products, especially when the animals are reared freely and in natural conditions, giving great importance to animal welfare. Consumer preferences indicate the importance of emphasizing Iberian traditional pig product characteristics on the label to promote their purchase choices.
Tipo de documento
Artículo
Versión del documento
Versión aceptada
Lengua
English
Materias (CDU)
636 - Explotación y cría de animales. Cría del ganado y de animales domésticos
663/664 - Alimentos y nutrición. Enología. Aceites. Grasas
Páginas
27
Publicado por
Elsevier
Publicado en
Meat Science
Citación
García-Gudiño, Javier, Isabel Blanco-Penedo, Marina Gispert, Albert Brun, José Perea, and Maria Font-i-Furnols. 2021. "Understanding Consumers' Perceptions Towards Iberian Pig Production And Animal Welfare". Meat Science 172: 108317. doi:10.1016/j.meatsci.2020.108317.
Número del acuerdo de la subvención
INIA/Programa Estatal de promoción del talento y su empleabilidad en I+D+I/RTA2013-00063-C03-02/ES/Caracterización y eficiencia de agroecosistemas para una producción de cerdos Ibéricos más sustentable/
Program
Benestar Animal
Qualitat i Tecnologia Alimentària
Este ítem aparece en la(s) siguiente(s) colección(ones)
- ARTICLES CIENTÍFICS [2831]
Excepto si se señala otra cosa, la licencia del ítem se describe como http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/