Com incideix la varietat de blat de moro en el contingut en micotoxines del gra
Visualitza/Obre
Autor/a
Data de publicació
2025-04-29Resum
Les varietats de blat de moro mostren diferències importants en el contingut en micotoxines al gra. Aquestes diferències venen donades en gran part per la resistència als atacs d’insectes. És per això que generalment s’observen continguts en micotoxines més baixos en les varietats transgèniques respecte les convencionals. En els assajos de varietats de cicles llargs s’observen unes contaminacions per fumonisines molt més elevades a la zona del litoral de Girona. Els darrers anys però, s’han detectat uns nivells de micotoxines molt superiors al acceptables en els cicles curts en segones collites a la zona dels regadius de Lleida (on és més habitual aquesta pràctica).
Tipus de document
Article
Versió del document
Versió publicada
Llengua
Català
Matèries (CDU)
633 - Cultius i produccions
Pàgines
5
Publicat per
IRTA
Publicat a
Butlletí Extensius.cat, 2025, 110, Abril,
Número de l'acord de la subvenció
GC/PDR 2023-2027/ /CAT/Estratègies de cultiu per a la preservació de la sanitat de les produccions de blat de moro enfront els episodis de sequera motivats pel canvi climàtic/ZEASEC
Programa
Cultius Extensius Sostenibles
Enllaç al document relacionat
Citació recomanada
Aquesta citació s'ha generat automàticament.
Aquest element apareix en la col·lecció o col·leccions següent(s)
Excepte que s'indiqui una altra cosa, la llicència de l'ítem es descriu com http://creativecommons.org/licenses/by/4.0/


