Com incideix la varietat de blat de moro en el contingut en micotoxines del gra
Autor/a
Fecha de publicación
2025-04-29Resumen
Les varietats de blat de moro mostren diferències importants en el contingut en micotoxines al gra. Aquestes diferències venen donades en gran part per la resistència als atacs d’insectes. És per això que generalment s’observen continguts en micotoxines més baixos en les varietats transgèniques respecte les convencionals. En els assajos de varietats de cicles llargs s’observen unes contaminacions per fumonisines molt més elevades a la zona del litoral de Girona. Els darrers anys però, s’han detectat uns nivells de micotoxines molt superiors al acceptables en els cicles curts en segones collites a la zona dels regadius de Lleida (on és més habitual aquesta pràctica).
Tipo de documento
Artículo
Versión del documento
Versión publicada
Lengua
Catalán
Materias (CDU)
633 - Cultivos y producciones
Páginas
5
Publicado por
IRTA
Publicado en
Butlletí Extensius.cat, 2025, 110, Abril,
Número del acuerdo de la subvención
GC/PDR 2023-2027/ /CAT/Estratègies de cultiu per a la preservació de la sanitat de les produccions de blat de moro enfront els episodis de sequera motivats pel canvi climàtic/ZEASEC
Program
Cultius Extensius Sostenibles
Enlace al documento relacionado
Citación recomendada
Esta citación se ha generado automáticamente.
Este ítem aparece en la(s) siguiente(s) colección(ones)
Excepto si se señala otra cosa, la licencia del ítem se describe como http://creativecommons.org/licenses/by/4.0/


