Recomanacions sobre pràctiques higièniques per embotits fermentats tradicionals
Other authors
Publication date
2007-10-31T11:48:37ZAlternative title
Guia pràctica (Octubre 2006)
Projecte: TRADISAUSAGE Nº QLJ1 CT2002-02240
Abstract
La seguretat i qualitat dels aliments és actualment una de les majors preocupacions
dels consumidors europeus i una prioritat política en Estats Units i Europa, a través del
Programa Agenda 2000 i el Llibre Blanc de seguretat alimentària (2000). Aquest llibre
blanc va indicar 3 prioritats:
1. Crear una Agència Europea dels Aliments,
2. Implementar un enfocament coherent de la granja a la taula en termes de legislació
alimentària,
3. Establir el principi a partir del qual la responsabilitat clau de la seguretat alimentària
recau en els operadors alimentaris. Els estats membres són els encarregats de vigilar
i controlar a aquests productors i la Comissió Europea comprova l’eficiència dels
Estats per a controlar-los (subsidiari).
La legislació comunitària estableix els objectius de les normes d’higiene (en vigor des
del 20 de maig del 2004) a través de l’ús d’un enfocament integrat de tota la cadena
alimentària (des de la granja a la taula), per a garantir un alt nivell de protecció en termes
de seguretat sanitària dels productes alimentosos.
A Europa, els productes artesanals i/o tradicionals gaudeixen d’una posició privilegiada
als ulls dels consumidors que demanden productes autèntics, de qualitat i d’origen
garantit.
Document Type
Article
Language
Catalan
Pages
32 p.
Program
Funcionalitat i Seguretat Alimentària
Recommended citation
This citation was generated automatically.
This item appears in the following Collection(s)
Except where otherwise noted, this item's license is described as http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.5/

