Recomanacions sobre pràctiques higièniques per embotits fermentats tradicionals
Otros/as autores/as
Fecha de publicación
2007-10-31T11:48:37ZOtros títulos
Guia pràctica (Octubre 2006)
Projecte: TRADISAUSAGE Nº QLJ1 CT2002-02240
Resumen
La seguretat i qualitat dels aliments és actualment una de les majors preocupacions
dels consumidors europeus i una prioritat política en Estats Units i Europa, a través del
Programa Agenda 2000 i el Llibre Blanc de seguretat alimentària (2000). Aquest llibre
blanc va indicar 3 prioritats:
1. Crear una Agència Europea dels Aliments,
2. Implementar un enfocament coherent de la granja a la taula en termes de legislació
alimentària,
3. Establir el principi a partir del qual la responsabilitat clau de la seguretat alimentària
recau en els operadors alimentaris. Els estats membres són els encarregats de vigilar
i controlar a aquests productors i la Comissió Europea comprova l’eficiència dels
Estats per a controlar-los (subsidiari).
La legislació comunitària estableix els objectius de les normes d’higiene (en vigor des
del 20 de maig del 2004) a través de l’ús d’un enfocament integrat de tota la cadena
alimentària (des de la granja a la taula), per a garantir un alt nivell de protecció en termes
de seguretat sanitària dels productes alimentosos.
A Europa, els productes artesanals i/o tradicionals gaudeixen d’una posició privilegiada
als ulls dels consumidors que demanden productes autèntics, de qualitat i d’origen
garantit.
Tipo de documento
Artículo
Lengua
Catalán
Palabras clave
Páginas
32 p.
Program
Funcionalitat i Seguretat Alimentària
Citación recomendada
Esta citación se ha generado automáticamente.
Este ítem aparece en la(s) siguiente(s) colección(ones)
Excepto si se señala otra cosa, la licencia del ítem se describe como http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.5/

