Show simple item record

dc.contributor.authorDomingo Olivé, Francesc
dc.contributor.authorGonzález Llinàs, Elena
dc.contributor.authorSolé Boronat, Pau
dc.contributor.authorOlarieta, J. R.
dc.contributor.authorBosch, A.
dc.contributor.authorAntúnez, M.
dc.contributor.authorPerramon, B.
dc.contributor.authorPujol, X.
dc.contributor.otherProducció Vegetalca
dc.date.accessioned2024-08-21T10:56:17Z
dc.date.available2024-08-21T10:56:17Z
dc.date.issued2024
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.12327/3142
dc.description.abstractEn el projecte ECO-Q-SÒL s’ha mesurat la bio-disponibilitat de fòsfor (P), l'activitat microbiana i la mineralització de la matèria orgànica (MO) en sòls agrícoles dedicats als cultius extensius per a gra en producció ecològica a Catalunya. Amb els resultats d’aquestes mesures es pretén obtenir noves dades sobre l’efecte de diferents pràctiques agrícoles sobre la qualitat biològica del sòl, amb la finalitat d’elaborar unes recomanacions que permetin millorar l’eficiència de la fertilització en les parcel·les ecològiques de Catalunya. No s’han observat diferències significatives entre els diferents tractaments de fertilització orgànica de l’assaig en relació a cap de les variables mesurades en aquest estudi, no obstant, les mesuresrealitzades en parcel·les comercials si que ens han proporcionat resultats. Aquestes mesures indiquen que l'activitat microbiana i la bio-disponibilitat del fòsfor augmenten en les parcel·les amb continguts més elevats de matèria orgànica. Els resultats d'aquest estudi ens porten a recomanar l’adopció de pràctiques agrícoles que permetin augmentar el contingut en matèria orgànica del sòl, com ara l'aportació de dejeccions, la incorporació de palla i rostoll, o la rotació de cultius. Aquestes pràctiques poden contribuir a millorar l'activitat microbiana en el sòl i la bio-disponibilitat del P, cosa que pot conduir a una millor producció agrícola i a una menor necessitat d'aplicacions de fertilitzants.ca
dc.description.sponsorshipEl projecte ha estat finançat pel Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural dela Generalitat de Catalunya a través de l’ajut per incentivar la recerca aplicada en matèria de producció agroalimentària ecològica.ca
dc.format.extent4ca
dc.language.isocatca
dc.publisherGeneralitat de Catalunya. Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Ruralca
dc.relation.ispartofFitxa Tècnica PAE, 2024, 48, ,ca
dc.relation.urihttps://pae.gencat.cat/ca/publicacions-materials-referencia/Fitxespae/fitxes-recerca/ca
dc.rightsCC0 1.0 Universalca
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/publicdomain/zero/1.0/*
dc.titleECO-Q-SÒL: Qualitat del sòl amb l'aplicació de fems en una rotació ecològica de cultius extensius per a graca
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/articleca
dc.description.versioninfo:eu-repo/semantics/publishedVersionca
dc.rights.accessLevelinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.embargo.termscapca
dc.relation.projectIDGC/ / /CAT/ /ca
dc.subject.udc633ca
dc.contributor.groupCultius Extensius Sosteniblesca


Files in this item

 

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

CC0 1.0 Universal
Except where otherwise noted, this item's license is described as http://creativecommons.org/publicdomain/zero/1.0/
Share on TwitterShare on LinkedinShare on FacebookShare on TelegramShare on WhatsappPrint