Com incideix la varietat de blat de moro en el contingut en micotoxines del gra
Author
Publication date
2025-04-29Abstract
Les varietats de blat de moro mostren diferències importants en el contingut en micotoxines al gra. Aquestes diferències venen donades en gran part per la resistència als atacs d’insectes. És per això que generalment s’observen continguts en micotoxines més baixos en les varietats transgèniques respecte les convencionals. En els assajos de varietats de cicles llargs s’observen unes contaminacions per fumonisines molt més elevades a la zona del litoral de Girona. Els darrers anys però, s’han detectat uns nivells de micotoxines molt superiors al acceptables en els cicles curts en segones collites a la zona dels regadius de Lleida (on és més habitual aquesta pràctica).
Document Type
Article
Document version
Published version
Language
Catalan
Subject (CDU)
633 - Field crops and their production
Pages
5
Publisher
IRTA
Is part of
Butlletí Extensius.cat, 2025, 110, Abril,
Grant agreement number
GC/PDR 2023-2027/ /CAT/Estratègies de cultiu per a la preservació de la sanitat de les produccions de blat de moro enfront els episodis de sequera motivats pel canvi climàtic/ZEASEC
Program
Cultius Extensius Sostenibles
Link to the related item
Recommended citation
This citation was generated automatically.
This item appears in the following Collection(s)
Except where otherwise noted, this item's license is described as http://creativecommons.org/licenses/by/4.0/


