Resultats de qualitat farratgera de l'experimentació en varietats d'alfals
Author
Publication date
2025-11-27Abstract
El primer paràmetre de referència per avaluar la qualitat del farratge d’alfals és el contingut de proteïna, fortament condicionat pel material vegetal. En aquest aspecte, la varietat RADIA ha destacat pel seu alt contingut proteic durant els tres primers anys d’assaig, seguida pel grup format per OXXI MAX, AVIA, VICTORIA, RGT SABRINA i TEQUILLA, entre d’altres. Tot i això, aquest paràmetre està molt influenciat pel maneig del cultiu i, especialment, pel moment d’aprofitament.
La resta de paràmetres que defineixen la qualitat del farratge —fibra bruta (FB), fibra àcid detergent (FAD), fibra neutro detergent (FND), contingut de cendres i el valor relatiu farratger (VRF)— depenen principalment del maneig i, sobretot, del grau de maduresa de la planta en el moment de la collita.
Document Type
Article
Document version
Published version
Language
Catalan
Subject (CDU)
633 - Field crops and their production
Pages
14
Publisher
IRTA
Is part of
Butlletí Extensius.cat, 2025, 117, Novembre,
Program
Cultius Extensius Sostenibles
Link to the related item
Recommended citation
This citation was generated automatically.
This item appears in the following Collection(s)
Except where otherwise noted, this item's license is described as http://creativecommons.org/licenses/by/4.0/


