Mostra el registre parcial de l'element

dc.contributor.authorBetbese, Josep Anton
dc.contributor.authorFont, Teresa
dc.contributor.authorSió, Guillem
dc.contributor.authorLopez Fernandez, Andrea
dc.contributor.authorGalotta, María Florencia
dc.contributor.authorGimenez, Dèlia
dc.contributor.otherProducció Vegetalca
dc.date.accessioned2025-12-05T08:37:58Z
dc.date.available2025-12-05T08:37:58Z
dc.date.issued2025-11-27
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.12327/4889
dc.description.abstractEl primer paràmetre de referència per avaluar la qualitat del farratge d’alfals és el contingut de proteïna, fortament condicionat pel material vegetal. En aquest aspecte, la varietat RADIA ha destacat pel seu alt contingut proteic durant els tres primers anys d’assaig, seguida pel grup format per OXXI MAX, AVIA, VICTORIA, RGT SABRINA i TEQUILLA, entre d’altres. Tot i això, aquest paràmetre està molt influenciat pel maneig del cultiu i, especialment, pel moment d’aprofitament. La resta de paràmetres que defineixen la qualitat del farratge —fibra bruta (FB), fibra àcid detergent (FAD), fibra neutro detergent (FND), contingut de cendres i el valor relatiu farratger (VRF)— depenen principalment del maneig i, sobretot, del grau de maduresa de la planta en el moment de la collita.ca
dc.format.extent14ca
dc.language.isocatca
dc.publisherIRTAca
dc.relation.ispartofButlletí Extensius.cat, 2025, 117, Novembre,ca
dc.relation.urihttps://extensius.cat/2025/11/27/resultats-de-qualitat-farratgera-de-lexperimentacio-en-varietats-dalfals/ca
dc.rightsAttribution 4.0 International*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by/4.0/*
dc.titleResultats de qualitat farratgera de l'experimentació en varietats d'alfalsca
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/articleca
dc.description.versioninfo:eu-repo/semantics/publishedVersionca
dc.rights.accessLevelinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.embargo.termscapca
dc.subject.udc633ca
dc.contributor.groupCultius Extensius Sosteniblesca


Fitxers en aquest element

 

Aquest element apareix en la col·lecció o col·leccions següent(s)

Mostra el registre parcial de l'element

Attribution 4.0 International
Excepte que s'indiqui una altra cosa, la llicència de l'ítem es descriu com http://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
Comparteix a TwitterComparteix a LinkedinComparteix a FacebookComparteix a TelegramComparteix a WhatsappImprimeix