Algae as Nutritional and Functional Food Sources
Visualitza/Obre
Data de publicació
2022-12-26ISSN
2304-8158
Resum
Algae are a large and diverse group of autotrophic eukaryotic and photosynthetic aquatic organisms [1]. They can be divided into multi-cellular seaweeds, and unicellular microalgae (including cyanobacteria) [2]. In the last years, there has been a growing interest in algae as an essential part of the food of the future. Using the Scopus database (Elsevier’s abstract and citation database), a search was performed from 1990 to 2022, selecting “algae and foods” as keywords; a total of 17216 publications were obtained. Figure 1 shows that the literature growth rate is steadily increasing and follows an exponential model.
Tipus de document
Article
Versió del document
Versió publicada
Llengua
English
Matèries (CDU)
663/664 - Aliments i nutrició. Enologia. Olis. Greixos
Pàgines
3
Publicat per
MDPI
Publicat a
Foods
Citació
Boukid, Fatma, and Massimo Castellari. 2022. "Algae As Nutritional And Functional Food Sources". Foods 12 (1): 122. doi:10.3390/foods12010122.
Programa
Funcionalitat i Seguretat Alimentària
Aquest element apareix en la col·lecció o col·leccions següent(s)
- ARTICLES CIENTÍFICS [2651]
Excepte que s'indiqui una altra cosa, la llicència de l'ítem es descriu com http://creativecommons.org/licenses/by/4.0/