Visualitzant PUBLICACIONS DE TRANSFERÈNCIA DE CONEIXEMENT per autor/a "Romero, Agusti"
Ara mostrant els elements 1-20 de 35
-
Així funcionen els concursos internacionals de qualitat d’olis
Romero, Agusti; Jiménez Vives, Montserrat (VadeGust, 2024, Juny, ,, 2024-06-10) FructiculturaTots aquests concursos acostumen a puntuar millor els olis intensos i robustos -
La biodiversidad Pallaresa de olivos
Ninot, Antonia; Romero, Agustí (Oleo, 2023, 192, Abril, 34-37, 2023-04) FructiculturaDurante centurias, la diversidad genética se ha mantenido ampliamente, pero la práctica de la agricultura intensiva de los últimos años ha comportado la progresiva pérdida de recursos genéticos. ... -
Cocina experimental de aceites del IRTA: primeros resultados de comportamiento de variedades catalanas en diferentes aplicaciones culinarias
Jiménez, M.; Romero, A.; Ninot, A.; Hermoso, J. F.; Martí, E.; Casadó, V.; García, A.; Lipan, L. (Almazaras, 2023, 31, 2, 46-52, 2023-04) FructiculturaEn Cataluna, el IRTA ha localizado y documentado hasta 90 variedades. Los estudios abarcan des de temas botanicos, geneticos, agronomicos, de calidad del aceite hasta estudios de caracterizacion de ... -
El complicat món dels olis comestibles envasats: tipus i diferències
Romero, Agusti; Jiménez, Montserrat (VadeGust, 2023, Gener,, 2023-01-31) FructiculturaEl món dels olis comestibles envasats és realment complicat i poc transparent. -
De què depèn el preu de l’oli d’oliva verge extra?
Romero, Agustí; Jiménez, Montserrat (VadeGust, 2024, Febrer, ,, 2024-02-08) Fructicultura -
Les denominacions d'Origen Protegides d'oli a Catalunya
Romero, Agusti; Ninot, Antònia; García-Pizarro, Ángel (VadeGust, 2023, Març,, 2023-03-28) FructiculturaLa localització territorial de les varietats, juntament amb la diferència entre sòls i climatologia de cada zona, és el motiu que origina i justifica les cinc DOP catalanes. -
El disseny experimental quan es treballa en la cuina d'olis IRTA
Jiménez, Montserrat; Romero, Agusti (VadeGust, 2023, Abril,, 2023-04-25) FructiculturaL’oli de cuinar té la mateixa importància que la resta d’ingredients a l'hora d'elaborar un plat. -
Efecto de las regulaciones en dos fases sobre la pérdida industrial en almazaras en relación con la humedad de la aceituna ‘Arbequina’
Hermoso, J.F.; Boudebouz, A.; Martí, E.; Garcia, Á.; Mestres, M.; Aceña, L.; Boqué, R.; Ninot, A.; Romero A. (Almazaras, 2023, 32, 3, 16-20, 2023-07-01) FructiculturaDurante once campañas (2011-2021) se han caracterizado las regulaciones del proceso de elaboración del aceite de oliva virgen en función de las características de la aceituna en distintas zonas ... -
Emulsions amb oli verge extra: maionesa, vinagretes,…
Jiménez, Montserrat; Romero, Agustí (VadeGust, 2024, Febrer, ,, 2024-02-21) Fructicultura -
Frutos secos en la península ibérica: presente y futuro
Batlle, I.; Rovira, M.; Aletà, N.; Miarnau, X.; Abel, J.; Guàrdia, M.; Lipan, L.; Pérez de los Cobos, F.; Casadó, V.; Romero, A. (Revista de Fruticultura, 2023, 91, Enero-Febrero, 6-47, 2023-01) FructiculturaSe analiza la situación actual y futura de la producción de las seis especies de frutos secos más importantes (almendro, avellano, nogal, pistachero, castaño y pino piñonero) en la península ibérica. ... -
Importancia del manejo poscosecha de los frutos secos ante un mercado más exigente
Romero Agustí; Lipan, Leontina (Poscosecha, 2023, Gener, ,, 2023-01-30) Fructicultura -
La importància de l’oli d’oliva a la dieta mediterrània
Romero, Agustí; Jiménez, Montserrat (VadeGust, 2023, Desembre, ,, 2023-12-01) FructiculturaNo podria existir la dieta mediterrània sense la presència de l’oli d’oliva a la cuina -
Un interessant maridatge d’olis DOP catalanes a la Fira Alimentaria
Jiménez Vives, Montserrat; Romero, Agusti; Galofré, Jordi (VadeGust, 2024, Març, ,, 2024-03-24) FructiculturaLes 5 DOP tenen perfils sensorials molt diferents -
L’oli d’oliva a les postres de Setmana Santa
Jiménez, Montserrat; Romero, Agustí (VadeGust, 2024, Abril, ,, 2024-04-09) FructiculturaSi l'utilitzem, no sortiran pitjors, ni més cars, en canvi, sí que seran més saludables -
L’oli d’oliva per fregir aliments
Romero Aroca, Agusti Jordi; Jiménez Vives, Montserrat (VadeGust, 2024, Gener, ,, 2024-01-11) FructiculturaEn fregir, si el que es busca és el gaudi del consumidor, cal optar per un oli verge extra o verge -
L’oli i les fregidores d’aire calent
Jiménez Vives, Montserrat; Romero, Agusti (VadeGust, 2024, Maig, ,, 2024-05-28) Fructicultura -
L’oli verge extra a la cuina: un tema molt complex
Jiménez, Montserrat; Romero, Agusti (VadeGust, 2023, Gener, ,, 2023-01-16) Fructicultura -
L’ús de l’oli verge extra a les cuines professionals
Jiménez, Montserrat; Romero, Agustí (VadeGust, 2023, Novembre, ,, 2023-11-22) Fructicultura -
La maduració de les olives: el procés
Romero, Agusti; Ninot, Antònia (VadeGust, 2023, Novembre,, 2023-11-03) FructiculturaEls agricultors donen una gran importància al procés de maduració. -
El millor envàs per guardar l'oli verge extra a casa
Romero, Agusti; Jiménez, Montserrat (VadeGust, 2023, Abril,, 2023-04-11) FructiculturaEl més habitual és que utilitzem els setrills, encara que no sigui el més recomanable.