Flatbread - A canvas for innovation: A review
Visualitza/Obre
Data de publicació
2022-03-04ISSN
2772-5022
Resum
Flatbreads are among the oldest foods throughout the world. They are affordable, familiar, and authentic foods with a long history in several countries. Their high versatility puts forward their use as a canvas of innovation to create new flavors. Flatbreads can be also considered vehicles for adding health-beneficial ingredients to improve the nutritional profile and sensorial properties, and add peculiar flavors. These products suit modern lifestyle by offering convenient and easy to prepare snacks or meals. The use of wholegrains and multigrains will keep trending upward to attract health-conscious consumers. Future opportunities for expansion rely on the use of natural, sustainable, and clean label ingredients, and addressing niche markets such as vegan/ vegetarians and consumers with intolerances and allergies. In this review, flatbreads formulations, types, and nutritional composition are reviewed. An in-depth market search was conducted to identify the main trends in new products development.
Tipus de document
Article
Versió del document
Versió publicada
Llengua
Anglès
Matèries (CDU)
663/664 - Aliments i nutrició. Enologia. Olis. Greixos
Pàgines
8
Publicat per
Elsevier
Publicat a
Applied Food Research
Citació
Boukid, Fatma. 2022. "Flatbread - A Canvas For Innovation: A Review". Applied Food Research 2 (1): 100071. doi:10.1016/j.afres.2022.100071.
Programa
Funcionalitat i Seguretat Alimentària
Aquest element apareix en la col·lecció o col·leccions següent(s)
- ARTICLES CIENTÍFICS [2542]
Els següents fitxers sobre la llicència estan associats a aquest element:
Excepte que s'indiqui una altra cosa, la llicència de l'ítem es descriu com http://creativecommons.org/licenses/by/4.0/