Characterization of Three Different Mediterranean Beef Fattening Systems: Performance, Behavior, and Carcass and Meat Quality
Visualitza/Obre
Autor/a
Sánchez, Denise
Marti, Sònia
Verdú, Marçal
González, Joel
Font-i-Furnols, Maria
Data de publicació
22-08-02ISSN
2076-2615
Resum
The aim of this study was to characterize three different commercial dairy beef fattening systems for intensive Mediterranean fattening programs differing in gender, breed, nutrition, and days of feed in order to describe their performance, behavior, and carcass and meat quality when they were raised simultaneously under the same housing and care conditions. Treatments were three different production systems: (1) crossbred Holstein x beef breeds such as Charolais or Limousine heifers, slaughtered at 10 months of age (CBH10, n = 41); (2) Holstein bulls, slaughtered at 11 months of age (HB11, n = 42); and (3) crossbred Holstein x Angus bulls, slaughtered at 12 months of age (CAB12, n = 37). According to our results, moving from a production system based on Holstein bulls to the crossbred Angus production system has no technical support as no large production and meat quality improvements were observed, and only marketing strategies for meat differentiation and consumer trends could favor this decision
Tipus de document
Article
Versió del document
Versió publicada
Llengua
Anglès
Matèries (CDU)
636 - Explotació i cria d'animals. Cria del bestiar i d'animals domèstics
Pàgines
15
Publicat per
Animals
Publicat a
MDPI
Citació
Sánchez, Denise, Sònia Marti, Marçal Verdú, Joel González, Maria Font-i-Furnols, and Maria Devant. 2022. "Characterization Of Three Different Mediterranean Beef Fattening Systems: Performance, Behavior, And Carcass And Meat Quality". Animals 12 (15): 1960. doi:10.3390/ani12151960.
Programa
Producció de Remugants
Qualitat i Tecnologia Alimentària
Aquest element apareix en la col·lecció o col·leccions següent(s)
- ARTICLES CIENTÍFICS [2555]
Els següents fitxers sobre la llicència estan associats a aquest element:
Excepte que s'indiqui una altra cosa, la llicència de l'ítem es descriu com http://creativecommons.org/licenses/by/4.0/