Bioplastic packaging for fresh meat and fish: Current status and future direction on mitigating food and packaging waste
Visualitza/Obre
Autor/a
Data de publicació
2023-08-08ISSN
0924-2244
Resum
This work evaluates the preparedness of the packaging industry towards more circular, sustainable solutions for fresh meat and fish. The term bioplastic is ill-defined, creating confusion between all stakeholders in the value chain. The implementation of bioplastic as food contact material will only occur when there are demonstrated solutions that can equally or better protect fresh meat and fish from spoilage, compared to conventional plastic. Price, supply chain availability, machinability, and safety will also be key in the shift from fossil to bioplastic.
Tipus de document
Article
Versió del document
Versió publicada
Llengua
Anglès
Matèries (CDU)
663/664 - Aliments i nutrició. Enologia. Olis. Greixos
Pàgines
26
Publicat per
Elsevier
Publicat a
Trends in Food Science and Technology
Citació recomanada
Uysal-Unalan, Ilke, Ece Sogut, Carolina E. Realini, Hulya Cakmak, Emel Oz, Eduardo Espinosa, and Ramón Morcillo-Martín et al. 2024. “Bioplastic packaging for fresh meat and fish: Current status and future direction on mitigating food and packaging waste. Trends in Food Science & Technology, 152, 104660. doi:10.1016/j.tifs.2024.104660.
Programa
Qualitat i Tecnologia Alimentària
Aquest element apareix en la col·lecció o col·leccions següent(s)
- ARTICLES CIENTÍFICS [3467]
Excepte que s'indiqui una altra cosa, la llicència de l'ítem es descriu com http://creativecommons.org/licenses/by/4.0/


