Effect of pre-harvest conditions and postharvest storage time on the quality of whole and fresh-cut calçots (Allium cepa L.)
Visualitza/Obre
Autor/a
Zudaire, Lorena
Viñas, Inmaculada
Simó, Joan
Sans, Silvia
Aguiló-Aguayo, Ingrid
Data de publicació
2019-01-30ISSN
0304-4238
Resum
Pre-harvest conditions such as cultivar, cultivation site and planting time could affect the storability, quality and shelf-life of fruit and vegetables. The influence of onion cultivar, cultivation site and planting time on the storability and quality of whole fresh and roasted calçots (Allium cepa L.) was investigated. Moreover, the suitability for fresh-cut processing of four different calçots was studied. Samples from ‘Montferri’ onion cultivar presented the best storability. Overall, postharvest storage time had no remarkable effect on the quality of whole calçots but produced an increase on the antioxidant properties of all samples. In relation to the aptitude to minimal processing, ‘Montferri’ onion cultivar cultivated at Viladecans in August showed the best results in terms of quality throughout their postharvest storage time. Therefore, cultivar and postharvest storage time could have more effect than cultivation site and planting time on the quality of whole and fresh-cut calçots.
Tipus de document
Article
Versió del document
Versió acceptada
Llengua
Anglès
Matèries (CDU)
663/664 - Aliments i nutrició. Enologia. Olis. Greixos
Pàgines
43
Publicat per
Elsevier
Publicat a
Scientia Horticulturae
Citació
Zudaire, Lorena, Inmaculada Viñas, Joan Simó, Silvia Sans, Maribel Abadias, and Ingrid Aguiló-Aguayo. 2019. "Effect Of Pre-Harvest Conditions And Postharvest Storage Time On The Quality Of Whole And Fresh-Cut Calçots (Allium Cepa L.)". Scientia Horticulturae 249: 110-119. Elsevier BV. doi:10.1016/j.scienta.2019.01.043.
Número de l'acord de la subvenció
MINECO/Programa Estatal de Promoción del Talento y su Empleabilidad en I+D+I/RYC-2016-19949/ES/ /
Programa
Postcollita
Aquest element apareix en la col·lecció o col·leccions següent(s)
- ARTICLES CIENTÍFICS [2340]
Els següents fitxers sobre la llicència estan associats a aquest element:
Excepte que s'indiqui una altra cosa, la llicència de l'ítem es descriu com http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/