Dietary aquaculture by-product hydrolysates: impact on the transcriptomic response of the intestinal mucosa of European seabass (Dicentrarchus labrax) fed low fish meal diets
Visualitza/Obre
Autor/a
Leduc, Alexandre
Zatylny-Gaudin, Céline
Robert, Marie
Corre, Erwan
Le Corguille, Gildas
Castel, Hélène
Lefevre-Scelles, Antoine
Fournier, Vincent
Andree, Karl B.
Henry, Joël
Data de publicació
2018-05-24ISSN
1471-2164
Resum
Aquaculture production is expected to double by 2030, and demands for aquafeeds and raw materials are expected to increase accordingly. Sustainable growth of aquaculture will require the development of highly nutritive and functional raw materials to efficiently replace fish meal. Enzymatic hydrolysis of marine and aquaculture raw materials could bring new functionalities to finished products. The aim of this study was to determine the zootechnical and transcriptomic performances of protein hydrolysates of different origins (tilapia, shrimp, and a combination of the two) in European seabass (Dicentrarchux labrax) fed a low fish meal diet (5%), for 65 days.
Tipus de document
Article
Versió del document
Versió publicada
Llengua
Anglès
Matèries (CDU)
639 - Caça. Pesca. Piscicultura
Pàgines
20
Publicat per
BMC
Publicat a
BMC Genomics
Citació
Leduc, A., Zatylny-Gaudin, C., Robert, M., Corre, E., Corguille, G., & Castel, H. et al. (2018). Dietary aquaculture by-product hydrolysates: impact on the transcriptomic response of the intestinal mucosa of European seabass (Dicentrarchus labrax) fed low fish meal diets. BMC Genomics, 19(1). doi:10.1186/s12864-018-4780-0
Número de l'acord de la subvenció
MINECO/Programa Estatal de I+D+I orientada a los retos de la sociedad/AGL2014-51839-C5-5-R/ES/Fuentes proteicas y tratamientos alternativos para mejorar la sostenibilidad de los cultivos de dorada y lenguado/
Programa
Aqüicultura
Aquest element apareix en la col·lecció o col·leccions següent(s)
- ARTICLES CIENTÍFICS [2340]
Els següents fitxers sobre la llicència estan associats a aquest element:
Excepte que s'indiqui una altra cosa, la llicència de l'ítem es descriu com http://creativecommons.org/licenses/by/4.0/