TERRAM and LUX Series: Four Yellow-fleshed and Three White-fleshed Peaches
Visualitza/Obre
Autor/a
Reig, Gemma
Fontich, Christian
Cantín, Celia M.
Maillard, Laurence
Data de publicació
2021-08-20ISSN
0018-5345
Resum
In Spain, peach [Prunus persica (L.) Batsch] production has experienced an increase of ≈30% during the past 20 years [Ministry of Agriculture, Food and Environment (MAPAMA), 2021]. In 2018, the total peach cultivated surface area was ≈50,000 ha, with the majority of peach production located in Ebro Valley, northeastern Spain. Aragon and Catalonia are the two most important Spanish peach regions within Ebro Valley, producing ≈430,000 and 409,000 tons annually, respectively (MAPAMA, 2021). Spain is the leading European peach producer and the world’s largest exporter, with a crop value of almost USD 1 billion.
Tipus de document
Article
Versió del document
Versió publicada
Llengua
Anglès
Matèries (CDU)
633 - Cultius i produccions
Pàgines
3
Publicat per
American Society for Horticultural Science
Publicat a
HortScience
Citació
Font i Forcada, Carolina, Gemma Reig, Christian Fontich, Ignasi Batlle, Simó Alegre, Celia M. Cantín, and Iban Eduardo et al. 2021. "TERRAM And LUX Series: Four Yellow-Fleshed And Three White-Fleshed Peaches". Hortscience 56 (9): 1132-1133. doi:10.21273/hortsci15883-21.
Programa
Fructicultura
Aquest element apareix en la col·lecció o col·leccions següent(s)
- ARTICLES CIENTÍFICS [2153]
Els següents fitxers sobre la llicència estan associats a aquest element:
Excepte que s'indiqui una altra cosa, la llicència de l'ítem es descriu com http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/