Browsing PUBLICACIONS DE TRANSFERÈNCIA DE CONEIXEMENT by Author "Jiménez Vives, Montserrat"
Now showing items 1-20 of 26
-
Així funcionen els concursos internacionals de qualitat d’olis
Romero, Agusti; Jiménez Vives, Montserrat (VadeGust, 2024, Juny, ,, 2024-06-10) FructiculturaTots aquests concursos acostumen a puntuar millor els olis intensos i robustos -
Catalunya, present en el primer curs internacional de ciència i gastronomia
Jiménez, Montserrat (2023-07-31) FructiculturaLa ciutat italiana de Parma ha acollit aquest curs organitzat pel Science and Cooking World Congress Barcelona -
Cocina experimental de aceites del IRTA: primeros resultados de comportamiento de variedades catalanas en diferentes aplicaciones culinarias
Jiménez, M.; Romero, A.; Ninot, A.; Hermoso, J. F.; Martí, E.; Casadó, V.; García, A.; Lipan, L. (Almazaras, 2023, 31, 2, 46-52, 2023-04) FructiculturaEn Cataluna, el IRTA ha localizado y documentado hasta 90 variedades. Los estudios abarcan des de temas botanicos, geneticos, agronomicos, de calidad del aceite hasta estudios de caracterizacion de ... -
El complicat món dels olis comestibles envasats: tipus i diferències
Romero, Agusti; Jiménez, Montserrat (VadeGust, 2023, Gener,, 2023-01-31) FructiculturaEl món dels olis comestibles envasats és realment complicat i poc transparent. -
De què depèn el preu de l’oli d’oliva verge extra?
Romero, Agustí; Jiménez, Montserrat (VadeGust, 2024, Febrer, ,, 2024-02-08) Fructicultura -
El disseny experimental quan es treballa en la cuina d'olis IRTA
Jiménez, Montserrat; Romero, Agusti (VadeGust, 2023, Abril,, 2023-04-25) FructiculturaL’oli de cuinar té la mateixa importància que la resta d’ingredients a l'hora d'elaborar un plat. -
Emulsions amb oli verge extra: maionesa, vinagretes,…
Jiménez, Montserrat; Romero, Agustí (VadeGust, 2024, Febrer, ,, 2024-02-21) Fructicultura -
La importància de l’oli d’oliva a la dieta mediterrània
Romero, Agustí; Jiménez, Montserrat (VadeGust, 2023, Desembre, ,, 2023-12-01) FructiculturaNo podria existir la dieta mediterrània sense la presència de l’oli d’oliva a la cuina -
Un interessant maridatge d’olis DOP catalanes a la Fira Alimentaria
Jiménez Vives, Montserrat; Romero, Agusti; Galofré, Jordi (VadeGust, 2024, Març, ,, 2024-03-24) FructiculturaLes 5 DOP tenen perfils sensorials molt diferents -
L’oli d’oliva a les postres de Setmana Santa
Jiménez, Montserrat; Romero, Agustí (VadeGust, 2024, Abril, ,, 2024-04-09) FructiculturaSi l'utilitzem, no sortiran pitjors, ni més cars, en canvi, sí que seran més saludables -
L’oli d’oliva per fregir aliments
Romero Aroca, Agusti Jordi; Jiménez Vives, Montserrat (VadeGust, 2024, Gener, ,, 2024-01-11) FructiculturaEn fregir, si el que es busca és el gaudi del consumidor, cal optar per un oli verge extra o verge -
L’oli d’oliva verge extra i l’avellana: dos tresors del nostre territori
Casadó, Verònica; Jiménez, Montse (VadeGust, 2023, Setembre,, 2023-09-05) FructiculturaNomés ens cal mirar els diferents receptaris existents de la cuina catalana: un gran nombre de receptes que utilitzen avellana i oli d’oliva verge extra. -
L’oli i les fregidores d’aire calent
Jiménez Vives, Montserrat; Romero, Agusti (VadeGust, 2024, Maig, ,, 2024-05-28) Fructicultura -
L’oli verge extra a la cuina: un tema molt complex
Jiménez, Montserrat; Romero, Agusti (VadeGust, 2023, Gener, ,, 2023-01-16) Fructicultura -
L’ús de l’oli verge extra a les cuines professionals
Jiménez, Montserrat; Romero, Agustí (VadeGust, 2023, Novembre, ,, 2023-11-22) Fructicultura -
El millor envàs per guardar l'oli verge extra a casa
Romero, Agusti; Jiménez, Montserrat (VadeGust, 2023, Abril,, 2023-04-11) FructiculturaEl més habitual és que utilitzem els setrills, encara que no sigui el més recomanable. -
El millor envàs per guardar l'oli verge extra als restaurants
Romero, Agusti; Jiménez, Montserrat (VadeGust, 2023, Abril,, 2023-04-12) FructiculturaLes cuines dels restaurants consumeixen molt d’oli, però malauradament encara hi ha pocs professionals que només cuinin amb oli verge extra. -
Nous avenços a la cuina experimental d’olis de l’IRTA Mas Bové
Jiménez Vives, Montserrat; Romero, Agusti (VadeGust, 2024, Juny, ,, 2024-06-26) FructiculturaEls olis d’oliva verge extra tenen uns components antioxidants anomenats polifenols, que donen sabors amargs i picants que s’acumulen a la boca -
Olis aromatitzats: un aliment diferent que es regula segons una legislació diferent
Romero, Agustí; Jiménez, Montserrat (VadeGust, 2024, Gener, ,, 2024-01-25) Fructicultura -
Els olis madurs, els grans oblidats
Romero, Agusti; García-Pizarro, Ángel; Jiménez, Montserrat (VadeGust, 2023, Setembre,, 2023-09-19) FructiculturaCuinar amb olis menys agressius en boca, de caràcter dolcenc i amb notes més suaus, pot suposar un canvi notable en el sabor de la nostra gastronomia futura.