Now showing items 269-284 of 284

    • La valorització de les dejeccions ramaderes i els residus orgànics 

      Sarquella Planella, Laia; Pous Alo, Meri; León Quiñones, Noemí; Ortiz Gama, Carlos; Parera Pous, Joan; Prenafeta Boldú, Francesc (Dossier Tècnic, 2024, 127, Març, 18-24, 2024-03) Sostenibilitat en Biosistemes
    • La varietat 'Arbequina' a la cuina 

      Jiménez, Montserrat; Romero, Agusti (VadeGust, 2023, Maig,, 2023-05-23) Fructicultura
      Constitueix la base de les DOP 'Siurana' i 'Les Garrigues', però és una varietat que s’ha estès per tot el món.
    • La varietat 'Arbosana' a la cuina 

      Jiménez, Montserrat; Romero, Agustí (VadeGust, 2023, Juliol,, 2023-07-04) Fructicultura
      És una varietat originària del municipi d’Arboç del Penedès, però que ja es pot trobar per tot el món.
    • La varietat 'Empeltre' a la cuina 

      Jiménez, Montserrat; Romero, Agustí (VadeGust, 2023, Juny,, 2023-06-05) Fructicultura
      És la varietat principal de les denominacions d’origen protegides (DOP) “Oli de Terra Alta” i “Aceite del Bajo.
    • La varietat 'Farga' a la cuina 

      Jiménez, Montserrat; Romero, Agustí (VadeGust, 2023, Juny,, 2023-06-19) Fructicultura
      És una de les varietats més antigues que tenim a Catalunya.
    • La varietat 'Palomar' a la cuina 

      Jiménez, Montserrat; Romero, Agustí (VadeGust, 2023, Juliol,, 2023-07-18) Fructicultura
      És una varietat originària d’Olesa de Montserrat, però que es cultiva a les comarques del Baix Llobregat i l’Anoia.
    • Les varietats d'olivera a Catalunya 

      Ninot, Antònia; Romero, Agustí (VadeGust, 2023, Març, ,, 2023-03-16) Fructicultura
      La principal varietat comercial que es cultiva a Catalunya és la varietat ‘Arbequina’, que suposa més del 50% del total de la superfície catalana d’oliver.
    • Varietats de blat de moro de cicle llarg per a gra 

      Serra, Joan; Betbesé, Josep Anton; Sayeras, Roser; López, Andrea; Ribas, Eduard; Recacha, Judit; Doltra, Jordi; Arqué, Ezequiel; Del Blanco, Elisa; Fañé, Joan (Butlletí Extensius.cat, 2023, 84, Febrer,, 2023-02-27) Cultius Extensius Sostenibles
      Els híbrids que, amb els resultats de tres i quatre campanyes, han mostrat un millor comportament productiu tant a les comarques litorals de Girona com als regadius de Lleida, han estat el P1570Y, P1524, ...
    • Varietats de blat de moro de cicle llarg per a gra 

      Serra, Joan; Betbesé, Josep Anton; Sayeras, Roser; Ribas, Eduard; López, Andrea; Fañé, Joan; Recacha Borrell, Judit; Doltra, Jordi; Boix, Maria; Font, Teresa; Santolino, Jordi; Melero, Aitor (Butlletí Extensius.cat, 2024, 96, Febrer,, 2024-02-28) Cultius Extensius Sostenibles
      Els híbrids que, amb els resultats de quatre campanyes, han mostrat un millor comportament productiu tant a les comarques litorals de Girona com als regadius de Lleida, han estat P1524Y, LG31710YG, ...
    • Varietats de colza convencional. Resultats de les comarques de l'interior de Girona 

      Serra, Joan; Betbesé, Josep Anton; Sayeras, Roser; Ribas, Eduard; Fañé, Joan; Recacha, Judit; Doltra, Jordi; Boix, Maria (Butlletí Extensius.cat, 2023, 90, Agost,, 2023-08-30) Cultius Extensius Sostenibles
      Durant les campanyes 2021, 2022 i 2023 s’han assajat els híbrids de colza convencional AMBASSADOR, ARCHITECT, ARTEMIS, DIFFUSION, DK EXPEDIENT, ES AMADEO, ES IMPERIO, FELICIANO KWS, HILLICO, MELODIE, ...
    • Varietats de panís de cicle curt en sembra com a segon cultiu. Campanya 2022 

      Betbesé, Josep Anton; Serra, Joan; Arqué, Ezequiel; López, Andrea; Sayeras, Roser; Doltra, Jordi; Font, Teresa; Santolino, Jordi; Galotta, Maria Florencia (Butlletí Extensius.cat, 2023, 85, Març,, 2023-03-30) Cultius Extensius Sostenibles
      La Campanya 2022 es va iniciar l’experimentació amb varietats de cicles 300, 400 i 500 en segona data de sembra darrera d’un primer cultiu d’hivern, cal considerar els resultats amb precaució ja que ...
    • Les varietats d’olivera al món 

      Ninot, Antònia; Blanco, Marta (VadeGust, 2023, Febrer, ,, 2023-02-20) Fructicultura
      S'estima que a tot el món poden arribar a existir al voltant de 1.200 varietats diferents, amb la particularitat que només es cultiva un petit nombre.
    • Vinyes, vi i salut, el resultat d’una combinació holística 

      Savé, Robert (VadeVi, 2023, Abril, ,, 2023-04-12) Fructicultura
    • Els voltors comuns que s’alimenten en abocadors estan colonitzats per bacteris multiresistents similars a les causants d’infeccions hospitalàries 

      Guitart, Judith; Espunyes, Johan; Puig, Maria; Migura, Lourdes; Marco, Ignasi (CReSA & the City, 2023, desembre, ,, 2023-12-01) Sanitat Animal
    • XV Jornada Tècnica de l'Arròs 

      Galimany Saloni, Gemma; Bertomeu Tomàs, Andrea; Català, Mª del Mar; Caiola, Nuno; Murillo Busquets, Gemma; Tomàs, Núria; Pla, Eva; Taberner, Andreu; Cónsola, Sílvia; Martínez-Eixarch, M.; Guàrdia, M.; Saldaña de la Vega, J.A.; Jornet, L.; Cabanes, P. (2019-02-12) Aigües Marines i Continentals; Cultius Extensius Sostenibles
      La quinzena edició de la jornada tècnica de l’arròs, és un punt de trobada per als tècnics i arrossers que vol oferir els resultats més rellevants dels experiments realitzats durant les darreres ...
    • XVI Jornada Tècnica de l'Arròs 

      Català, Mª del Mar; Pla, Eva; Tomàs Navarro, Núria (2021-02-16) Cultius Extensius Sostenibles
      Per primer cop, aquest any farem la jornada tècnica de l’arròs en format en línia, fet que ens permetrà transferir els principals resultats dels experiments realitzats per l’IRTA a l’Estació ...